over henk ten horn

Als organisatie psycholoog en senior manager heb ik een lange ervaring met organisatie-vraagstukken binnen grote en middelgrote organisaties. Op het raakvlak van structuur en cultuur help ik teams, managers en professionals zich verder te ontwikkelen.

 

Mijn visie

Organisaties laten potentieel liggen! Ik zie dat er verborgen potentieel is dat onaangeroerd blijft. Wie dit op de juiste manier inzet, maakt veel meer mogelijk dan iedereen gedacht had. Mensen kunnen altijd veel meer dan ze denken. Hier is veel winst te behalen. Ik help mensen en organisaties zich te bevrijden van de patronen waarin ze vaak al jaren –vaak onbewust- verkeren. Verantwoordelijkheid nemen en verhogen van bewustzijn zijn hierbij belangrijke sleutels. Mijn ambitie is individuele managers en potentials uit te dagen hun verborgen talenten aan te spreken en naar buiten te brengen. Als persoonlijke waarden en drijfveren worden samengebracht met de waarden en missie van het bedrijf gaan processen op een meer natuurlijke manier lopen. Blokkades in de organisatie lossen op zodat de energie gaat stromen van de klant naar alle afdelingen. Ontwikkelen en samenwerken worden een feest waarbij iedereen het beste geeft. Succes volgt dan vanzelf.

 

Mijn ervaring

Ik heb gewerkt voor een breed scala van bedrijven zowel in de profit als not for profit sector. Dit zijn toonaangevende Nederlandse en internationale ondernemingen uit verschillende sectoren zoals FMCG, banken/verzekeraars, infrastructuur, zorgsector en universiteiten. Voorbeelden zijn Cargill, Heineken, Unilever, ASML, Friesland-Campina, HEMA, Bavaria, SHV, Accor, ABN-AMRO, ING, Aegon, Rabobank, NS, ProRail, TenneT, Gasunie, CSM, Cosun, Yamaha, Fuji Film, TNO, UMC Utrecht, OLVG en de Nederlandse Universiteiten.

Binnen Aegon was ik verantwoordelijk voor training, ontwikkeling en MD. Voor de klanten van Korn Ferry/Hay Group heb ik complexe veranderingstrajecten begeleid, topteams geholpen bij het realiseren van doelen, MD op de kaart gezet en individuele (top)managers gecoacht.

 

Ik heb sociale - en organisatiepsychologie gestudeerd aan de universiteiten van Groningen en Amsterdam en vervolgopleidingen gedaan aan Nyenrode, INSEAD, SIOO en Harvard. Ik werk vanuit verschillende disciplines zoals strategie, governance en talentontwikkeling en heb me specifiek ontwikkeld in veranderings-management en leiderschapsontwikkeling. Daar heb ik de laatste jaren een nieuwe dimensie aan toegevoegd vanuit de oosterse filosofie, sjamanisme en yoga. De inzichten die ik krijg door het beoefenen van deze disciplines, integreer ik in programma’s voor duurzaam leiderschap.

 

 

 

Henk ten Horn